De Renault 5 E-Tech Electric

Autocentrum Cents - Renault 5 E-Tech Electric

De Renault 5 E-Tech Electric

24 januari 2024

Renault 5, het 100% elektrische icoon van de toekomst, maakt zijn comeback. Van concept naar realiteit.
Blijf op de hoogte van de toekomstige Renault 5.

Renault 5: Het elektrische icoon van de toekomst

De iconische Renault 5, geïntroduceerd in 1972 en meer dan 7 miljoen keer verkocht, keert terug als een moderne, elektrische stadsauto. Het prototype van de Renault 5 E-Tech Electric combineert het retro-design van het origineel met de innovatieve technologie van Renault. Ontdek op deze pagina alles over de nieuwe Renault 5, de opvolger van de Zoë.

Het ontstaan en de achtergrond van de Renault 5

De Renault 5 was een van de eerste supermini’s die compactheid, zuinigheid en veelzijdigheid bood. Een groot succes in Europa en daarbuiten, met varianten zoals de sportieve Renault 5 Turbo en de milieuvriendelijke Renault 5 ECO. De Renault 5 werd geproduceerd tot 1996. In 2021 presenteerde Renault echter het Renault 5 E-Tech Electric prototype, als aankondiging van de terugkeer van de Renault 5. De moderne en speelse vormgeving van de prototype bevat elementen van het origineel, zoals de glimlachende grille, de luchtinlaat op de motorkap en de vierkante koplampen.

Nieuwe Renault 5 E-Tech Electric prototype

leuk, brutaal en technisch hoogstaand, de binnenkort nieuwe, iconische stadsauto stuurt je toekomst in. Met als doel: elektrische auto’s over heel Europa te verspreiden. De R5 was vroeger een populaire en onmisbare auto met een moderne twist: stil, technisch hoogstaand, milieuvriendelijk en brutaal. Dat is de prototype ook voor de nieuwe generatie!

De prijs, het design en de technologie van de nieuwe Renault 5

Met een geschatte prijs van ongeveer €25.000 zal de nieuwe Renault 5 een van de meest betaalbare elektrische auto’s op de markt zijn. Het interieur, nog niet onthuld, zal naar verwachting even modern en speels zijn als het exterieur.

Autocentrum Cents - Renault 5 E-Tech Electric

De styling en afmetingen van de Renault 5 zijn verbeterd met een modern design, inclusief een gestroomlijnd dak, robuustere wielbogen en een geoptimaliseerde, hoekige carrosserie. De glimlach aan de voorkant is behouden, terwijl de luchtinlaat van de motorkap is omgevormd tot een oplaadklep. Discrete LED-lampjes verfraaien het logo, de achterlichten zijn geïnspireerd op de luchtvaart en het stoffen vouwdak benadrukt het gebruik van innovatieve materialen.

Gemaakt van 23% gerecyclede materialen en voor meer dan 85% recyclebaar, zal de nieuwe Renault 5 een milieuvriendelijke keuze zijn.

Autocentrum Cents - Renault 5 E-Tech Electric
Autocentrum Cents BV

Autocentrum Cents B.V.

Ommen

Autocentrum Cents Hardenberg BV

Autocentrum Cents Hardenberg B.V.

Hardenberg